ChatGPT (és AI) a Közoktatásban, Gyakorlati Tanfolyam, tanári továbbképzés, iskoláknak

Kifejezetten pedagógusok, tanári karok részére dolgoztuk ki a ChatGPT tanfolyamunkat és AI gyakorlati képzésünket.

 • Miként lehet a tanári munka során használni?
 • Hogyan lehet kiszűrni, ha a diákok ezzek írják a beadandót?
 • Milyen új AI eszközök vannak?
 • A meglévő Office programokat hogyan lehet „felokosítani”?

Mindezt megmutatjuk élő, tantermi oktatás és műhelymunka keretében. 4 óra, hogyan használd a mesterséges intelligenciát. Informatikai, matematikai előképzettség és nyelvtudás nélkül is menni fog!

Bevált alapképzésünket átdolgozva, kifejezetten a közoktatásban dolgozó pedagógusok és tanári karok részére hoztuk létre ezt a tanfolyamunkat, amit már egy budapesti általános iskola tanárai el is végeztek!

Azt láttuk, hogy a kollégák csillogó szemmel, mosolyogva álltak fel a végén, tele új tervekkel és lelkesedéssel.

A ChatGPT (és AI) a Közoktatásban, Gyakorlati Tanfolyam, tanári továbbképzés tematikája

A tréninget egy 30 perces és négy 50 perces blokkra osztjuk, az alábbi tartalommal:

 1. Mi az AI, a ChatGPT, a Generatív AI, mi a működési alapelvük (közérthetően), illetve mi a nemzetközi és hazai jogi helyzet. 30 perc
 2. Eszközök bemutatása, promptolási technikák ismertetése, egyszerű és összetett promptok írása, példafeladatok végrehajtása. 50 perc
 3. A ChatGPT és más GenAI szoftverek, fordítók használata a pedagógiai munkában, példafeladatok, gyakorlás. 50 perc
 4. AI munkák felismerése és a mesterséges Intelligencia lehetőségei a tanári feladatok hatékonyabbá tételében, gyakorlás. 50 perc
 5. Előre egyeztetett feladatok megoldása, gyakorlás. 50 perc.

ChatGPT és AI gyakorlati képzésünket egyaránt ajánljuk általános iskolai és középiskolai pedagógusoknak, tanári karoknak.

Saját képzési helyünkön történő oktatással 1-5-10 fős csoportokat tudunk képezni, alanyi adómentes számlával.

A tanfolyam díját az oktatási-továbbképzési keret terhére el lehet számolni.

Kiszállást, helyszíni oktatást az ország teljes területén vállalunk.

Ajánlatkérésért, egyeztetésért kérjük, írj az [email protected] címre, vagy töltsd ki az alábbi kapcsolati űrlapot:

Kapcsolati űrlap

Felnőttképzési rendszerben elismert igazolást adunk

 1. Teljesen kezdőként is megtanulható a ChatGPT, BING AI CoPilot, Gemini, Mistral, és más AI programok használata.
 2. Amire NINCS szükség a képzés elvégzéséhez: matematikai és informatikai tudás (felhasználói szintű számítógépes ismeret bőven elég), angol nyelvtudás (az AI képzés magyarul zajlik)

Aki részt vesz a képzésen:

Megérti a ChatGPT alapjait és azt, hogy hogyan használhatja az üzleti műveletek különböző területein. Rádöbben arra, mekkora erőt és képességeket szabadíthat fel. Megalkothatja saját hangnemét és a gép az Ön stílusáben fog írni.

Kap 1000 db. kész promptot, amit felhasználhat projektmenedzsment, marketing, webshop, szakmai fordítás, prezentáció, sales és kapcsolódó területeken

A tanfolyam anyagát írásban

A tanfolyam elvégzéséről bejelentett felnőttképzési igazolást

1 hónapig díjtalan írásos konzultációt biztosítunk a további kérdések megválaszolására.

Az oktatókról

3435851

Nun Monika, SEO expert marketing tanácsadó, cégvezető

Nun Monika

Újságíróként dolgoztam, a JPTE-n diplomáztam. Tudásomat folyamatosan fejlesztem a Google, az OpenAI és más tech cégek, illetve nemzetközi specialisták képzésein. Telefon: +3620 318 7542

3604A01

Dr. Rónay P. Tamás, AI evangelist, marketing tanácsadó, cégvezető

Dr. Rónay P. Tamás

Tanulmányaimat az ELTE TTK-n kezdtem, majd a PPKE-n folytattam. Éveken át oktattam egyetemen és főiskolán, fiatal felnőtt és senior diákokat egyaránt.

Felnőttképzési tanúsítvány

A ChatGPT Gyakorlati Alaptanfolyam elvégzését követően államilag elfogadott, felnőttképzési tanúsítványt állítunk ki, így a képzést hivatalosan is elszámolhatod költségként, illetve a jövőben új karrier lehetőségek nyílhatnak meg előtted!

ChatGPT oklevel ures minta
A diákok már használják a ChatGPT és GenAI szoftvereket. Ideje, hogy többet tudj náluk!

Promptolás kezdőtől a középhaladó szintig

Egymásra épülő feladatok megoldásával haladunk, közben megalkotjuk a személyes stílusodat, hogy ne „géphang” legyen.
Bemutatjuk, mire képes a 3.5-ös, ingyenes ChatGPT, illetve a díjmentes Gemini és Copilot verzió, ám elsősorban a 4.0-ás professzionális változattal dolgozunk.
Ezen túl megmutatjuk, mire képesek Microsoft irodai programok AI használata, a Deepl fordító és szerkesztő haladó titkai.
Képkészítéshez a Dall-e 3 és a magyar Tengr-ai, valamint a Microsoft Designer a választék.

Friss, a tanítói, tanári munkában kiválóan használható AI tudást kapsz

A tanfolyam anyagát írásos formában is megkapod, kész prompt csomaggal együtt, sőt utána még 30 napig kapcsolatban maradunk és bármit kérdezhetsz. Görgess az árakért és az időpontokért!

SzempontTeahouse Generatív AI WorkshopIngyenes ChatGPT képzés
Gyakorlatias✅ A 4 órás képzésből 1 óra elméleti és jogi alapozást követően 3 óra intenzív gyakorlás következik❌ Egy „beszélő fej” elmondja a tudnivalókat, tipikusan frontális oktatási módszerrel, aztán vagy megérted, vagy sem.
Feladatokat kapsz✅ Igen, saját gépen vagy okoseszközön sajátítod el a ChatGPT és a GenAI gyakorlati felhasználását❌ Jó esetben mutatnak egy-két példát, egyébként magadra vagy utalva.
Élő mentorálás✅ Veled foglalkozunk, és azokkal a feladatokkal, problémákkal, amiket hozol, hogy együtt megoldjuk.❌ Csupán egy vagy a sok résztvevő közül, aki hallgathatja az előadást.
Felnőttképzési tanúsítvány✅ Igen, a tanfolyam elvégzéséről hivatalos felnőttképzési tanúsítványt állítunk ki.❌ Szinte biztosan nem kapsz semmilyen papírt, így hivatalosan nem is csináltál semmit.
Az előadás csali egy drágább termékhezNálunk nem. Mi tudást adunk át, nem akarunk rád sózni olyasmit, ami nem fontos számodra⚠️ Te magad vagy az árucikk, plusz szolgáltatásokat akarnak eladni neked

Öt érv a ChatGPT tanfolyam mellett

1. Egy értékes, keresett készséget fejlesztesz ki

A ChatGPT tanfolyamot úgy terveztük meg, hogy felruházzon a használatához szükséges információkkal és tapasztalatokkal. Az AI-eszközök megjelenésével a prompt-tudás minden szakmában kritikusan fontos ismeretté válik.

A tanfolyamunkat Neked ajánljuk, ha szeretnéd kihasználni az AI erejét, de bizonytalan vagy abban, hogyan is kezdj neki. Nyugi, Neked is menni fog! Nem kell hozzá semmiféle programozói előképzettség, se nyelvtudás.

2. Növelheted a teljesítményedet. Méghozzá a sokszorosára

A ChatGPT Gyakorlati Alaptanfolyamunkon megmutatjuk, hogyan használd a ChatGPT-t a különböző feladatok gyors elvégzésére, így akár 50-90%-át is megtakaríthatod annak az időnek, amit normális esetben az emailek, cikkek, bejegyzések megírásával töltenél. Képzeld el, hogy ugyanannyi idő alatt kétszer, háromszor is annyi anyagot tudsz létrehozni!

3. Elmélyedhetsz a mesterséges intelligencia gyakorlatában

A ChatGPT képzés legnagyobb részét a gyakorlat teszi ki, bár természetesen nálunk is megismerheted a mesterséges intelligencia elméletének és gyakorlatának alapjait.

4. Valós alkalmazásokkal gyakorolsz

Sok más tanfolyammal ellentétben mi a mindennapi életben és a Te munkádban használható tudással vértezünk fel.

Ahelyett, hogy teletömnénk a fejed elvont matekkal és gráfelméletekkel, inkább azt mutatjuk meg, hogyan lehet két-három mondattal hírlevél sorozatot írni, vagy miként tervezheted meg egy hónapra előre a tartalom naptárad.

5. Hatékony és kompakt, workshop jellegű

Képzésünket úgy terveztük, hogy hatékony és felhasználóbarát legyen, így mindössze négy óra alatt átlagon felüli felhasználóvá válhatsz!

a mesterseges intelligencia alkalmazása

Angol nyelvtudás és programozás nélkül is 

Megismered a mesterséges intelligencia használatának előnyeit a mindennapi munkában, például az idő- és pénzmegtakarítást, a kreativitás és a termelékenység fokozását.

Használható tudás:

A tanfolyam 100%-ban gyakorlatközpontú, így az alapok mellé adunk egy több, mint 1000 kész promptot tartalmazó anyagot is, amelyben bevált szövegeket tudsz a saját céljaidra szabni.

Cél az, hogy már a tanulás ideje alatt és közvetlenül azt követően olyan dolgokat hozz létre az AI eszközzel, amit használni tudsz a munkád során.

A tanfolyam anyagát írásos formában is megkapod, illetve kérésre a frissítéseket is küldjük utána, így azonnal kéznél lesz mindig.

Jelentkezz most!

Élő, szakértői mentorálással, gyakorlati képzést nyújtunk mind tantermi tanfolyamainkon, mind online workshopjainkon.

Mit hozz magaddal:

– saját laptop/notebook/macbook (papír és toll van, de jobb gépen gyakorolni)

– olyan feladat vagy probléma, amit szeretnél ChatGPT-vel megoldani (van feladatgyűjteményünk, ám szeretjük összekötni a kellemest a hasznossal)

– kérdések, kétségek, meglátások, tapasztalatok, amiket megválaszolhatunk, tisztázhatunk és átbeszélhetünk

Igen, megakarom tanulni a promptolást!

Gy.I.K. tanároknak a ChatGPT tanfolyam részleteiről

Mi a ChatGPT és hogyan támogathatja a pedagógusok munkáját?

A tanfolyam az alapoktól kezdődik, így akár használtad már a ChatGPT-t, akár még nem, megtanulhatod, hogyan segíthet a mindennapi oktatási tevékenységedben. Ismerd meg, hogyan alkalmazhatod a ChatGPT-t a tananyag fejlesztésben, óratervezésben, valamint a tanulói kérdések megválaszolásában és a kommunikációs feladatokban.

Milyen nyelveken használhatom a ChatGPT-t?

A nyelvi akadályok áthidalása érdekében bemutatjuk a minőségi fordítás és nyelvi korrektúra új eszközeit. A magyar nyelv mellett angol, német, szlovák, spanyol és olasz anyagokkal dolgozunk, de még számos más nyelvet is kipróbálhatunk, ami különösen hasznos lehet az idegen nyelvi órákhoz és nemzetközi kapcsolattartáshoz.

Mi a ChatGPT jogszerű használata az oktatásban?

Szakjogászi konzultációk alapján, figyelemmel kísérve a nemzetközi és hazai jogi változásokat, bemutatjuk a ChatGPT jogszerű használatát az oktatásban. Megvitatjuk a használat korlátait és kockázatait, mint például a plágium, a minőségellenőrzés és az etikai kérdések.

Hogyan írjunk hatékony utasításokat (promptokat) a ChatGPT számára?

Megmutatjuk, hogyan használhatod a mesterséges intelligencia előnyeit programozói tudás nélkül, magyar nyelven is. Megismerheted a legjobb gyakorlatokat és tippeket a promptok írásához, például kulcsszavak, példák és utasítások használatát, amelyek segítenek a tanulók egyéni igényeire szabott válaszok kialakításában.

Hogyan használhatod az AI-t az oktatási anyagok készítéséhez?

Segítségével hatékonyan hozhatsz létre tananyagokat, dolgozatokat, óravázlatokat, valamint kommunikációs anyagokat. A ChatGPT használata lerövidíti a tervezés idejét, lehetőséget ad kreatív ötletek kidolgozására és az oktatási tartalmak személyre szabására.

Kinek szól a ChatGPT és GenAI gyakorlati tanfolyam?

A tanfolyamot kifejezetten közoktatásban dolgozó pedagógusok és tanári karok számára dolgoztuk ki. Olyan oktatók számára, akik azonnal szeretnék alkalmazni a megszerzett tudást és fontosnak tartják, hogy az oktatásban jártas szakemberek mutassák meg a szükséges ismereteket.

Milyen területeken lehet hasznos a ChatGPT a pedagógusok számára?

Szinte minden oktatási területen hasznosítható. Az oktatók már sikeresen alkalmazták tananyagfejlesztésben, óratervezésben, nyelvoktatásban, egyetemi előadások készítésében, tanulói támogatásban és sok más területen.

Készíthetünk vele oktatási tartalmakat, segédanyagokat?

A ChatGPT segítségével informatív és vonzó tananyagokat, segédanyagokat, vizsgakérdéseket és óravázlatokat készíthetsz. Megtanulhatod, hogyan alakíthatod a tartalmakat úgy, hogy megfeleljenek az oktatási céljaidnak és a tanulói igényeknek.

Írathatok vele óravázlatot?

Igen, a tanfolyam során megtanulhatod, hogyan használhatod a ChatGPT-t óravázlatok készítésére. Az eszköz segítségével könnyen és gyorsan hozhatsz létre részletes óravázlatokat, amelyek segítenek a tanórák strukturálásában és a tananyag hatékony átadásában.

Írathatok vele témavázlatot?

Természetesen! A ChatGPT révén készíthetsz témavázlatokat, amelyek jól felépített és átgondolt keretet adnak egy-egy tantárgy vagy téma feldolgozásához. Ez különösen hasznos lehet a hosszabb távú projektek és témahetek megtervezésében.

Feladatokat készíthetek a diákoknak?

Igen, a ChatGPT-vel változatos és kreatív feladatokat hozhatsz létre a diákok számára. Legyen szó matematika, nyelvtan, történelem vagy bármely más tantárgy feladatairól, az eszköz segítségével könnyedén generálhatsz megfelelő nehézségű és típusú feladatokat.

Készíthetek megoldókulcsot a feladatokhoz?

A ChatGPT segítségével nem csak a feladatokat, hanem azok megoldókulcsát is elkészítheted. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és pontosan ellenőrizd a diákok munkáját, és hatékony visszajelzést adj nekik.

Írathatok vele dolgozatokat és teszteket?

A ChatGPT és a GenAI által könnyen állíthatsz össze dolgozatokat és teszteket különböző tantárgyakhoz. Az eszköz segít abban, hogy változatos kérdéstípusokat és feladatokat készíts, amelyek mérik a diákok tudását és megértését a tananyagból.

Ha nem vagy biztos abban, hogy neked való, hívj fel telefonon!

Meg tudjuk mondani, vajon a te szakmádban, vagy egy bizonyos feladatra alkalmasak-e azok a programok, amelyeket tanítunk. Kérdezz bátran: +3620 318 7542 9-19 ótráig.