A ChatGPT használata megtanulható. 5 területen is segíthet

Szerző:

Dr. Rónay P. Tamás

A ChatGPT egy olyan hatékony chatbot, amely képes természetes és érdekfeszítő beszélgetéseket folytatni a felhasználókkal. A kisvállalkozásokat különböző feladatokban is segítheti, például információk összegzésében, vázlatok készítésében, kulcsszavak generálásában, ötletelésben és ügyfélszolgálati e-mailek megírásában.

A ChatGPT egy olyan hatékony chatbot, amely képes természetes párbeszédet folytatni a felhasználókkal. A kisvállalkozásokat különböző feladatokban is segítheti, például információk összegzésében, vázlatok készítésében, kulcsszavak generálásában, ötletelésben és ügyfélszolgálati e-mailek megírásában.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a ChatGPT milyen előnyökkel járhat a kisvállalkozások számára a fenti öt módon.

Mi a ChatGPT és miért fontos megtanulnod használni

A ingyenes ChatGPT egy chatbot, amely egy GPT-3.5 nevű mélytanulási modellt használ természetes nyelvi válaszok generálásához. A továbbfejlesztett GPT-4 a világ egyik legfejlettebb nyelvi modellje, amely bármilyen témában képes összefüggő és változatos szövegek előállítására. Ez utóbbi, a prémium verzió fizetős, de képes már feltöltött fájlok olvasására, illetve a neten való böngészésre is.

Közérthetőbben fogalmazva a ChatGPT egy olyan szoftver, ami rengeteg dologra képes, aminél szerepet kap a szöveg: blogcikkek, közösségi média bejegyzések, emailek, összefoglalók, kivonatok írása, stb.

ChatGPT tanfolyamaink

ChatGPT Gyakorlati Alaptanfolyam
ChatGPT Gyakorlati Alaptanfolyam, amely online és tantermi körülmények között is elvégezhető, élő tudást ad.
Időpontok, tematika

Így működik a ChatGPT közérthetően

A pontos és tanulságos válaszok megadásához a ChatGPT hatalmas tudás- és információforrást használ. A stílust és a hangnemet a felhasználói utasítások, vagyis promptok alapján lehet beállítani. Sokan gondolják azt, hogy ez egyenlő az élő beszéddel, mintha egy asszisztenst utasítanánk.

Ez azonban nem pontosan így van – sajnos ebből már sok csalódás volt, hogy a végkifejlet nem egyezett az elvárásokkal. A gép nem buta, csak pontosan kell megfogalmaznunk a kéréseinket.

ChatGPT használata cégek számára

A ChatGPT illetve ma már egyre több AI progtam segítségével ötleteket, összefoglalókat, vázlatokat, leveleket, prezentációkatis készíthet. Emellett a ChatGPT képes kezelni a nehéz és nyílt végű kérdéseket, és eredeti válaszokat találni rájuk.

Céges AI képzéseink, vállalati tanfoilyam a mesterséges intelligencia használatáról

A ChatGPT nem csupán egy chatbot, hanem egy sokoldalú és intelligens asszisztens, amely különböző feladatokban és kihívásokban segíthet. Céges Chatgpt tanfolyamunkon egy-egy vállalat speciális területeire tanítunk megoldásokat.

Mesterséges Intelligencia üzleti tanfolyamok

Használja ki az AI lehetőségeit! Jelentkezzen még ma az AI céges tanfolyamunkra, és alakítsa át a problémamegoldás és döntéshozatal megközelítését.

Részletek és árak
mesterséges intelligencia  tanfolyam

Hogyan használjuk a ChatGPT-t összefoglalók készítésére?

A ChatGPT többek között a hosszú és összetett szövegek, például cikkek, jelentések, könyvek vagy weboldalak összefoglalóinak létrehozásával a kisvállalkozások hasznára válhat. Idegen nyelveken levő tartalmat is összefoglal. Nem beszélek egy szót sem spanyolul, vagy franciául, mégis lehet vele akár sajtófigyelést is végezni.

Ezenkívül az összefoglalók segíthetnek a kisvállalkozásoknak abban, hogy hatékonyan és tömören kommunikálják ötleteiket, termékeiket vagy szolgáltatásaikat a befektetők, partnerek és ügyfelek felé.

Összefoglalók készítéséhez egyszerűen megkérheted a ChatGPT-t, hogy foglaljon össze egy szöveget, és bemenetként megadhatod a szöveget vagy a szöveg URL-címét. A program ezután elemzi a szöveget, és létrehoz egy olyan összefoglalót, amely megragadja a szöveg fő gondolatát, kulcspontjait és következtetéseit.

Ezenkívül lehetőséged van meghatározni az összefoglaló hosszát és stílusát, választhatsz a bekezdések, a pontok és a hosszú összefoglaló között. A program a módosításokat is elvégzi, így minél pontosabban fogalmazol, annál jobb lesz a végeredmény.

A chatgpt és az AI használata megkönnyítheti a munkát

Mire használjuk az összefoglalókat kisvállalkozóként?

Kisvállalkozóként számos célra használhatjuk az összefoglalókat, többek között:

 • Hosszú és összetett szövegek, például kutatási dokumentumok, piaci elemzések vagy iparági trendek elolvasása és megértése, valamint a vállalkozásuk számára releváns és hasznos információk kinyerése.
 • Üzleti tervük, ajánlatuk vagy pályázatuk megírása és bemutatása, valamint az értékjavaslatuk, a versenyelőnyük és a várható eredményeik kiemelése.
 • Marketinganyagokat, például blogbejegyzéseket, hírleveleket vagy közösségi médiabejegyzéseket készítenek és osztanak meg, és tartalmaikkal vonzóvá teszik és bevonják a célközönségüket.

Hogyan hozhatok létre szövegvázlatokat a ChatGPT segítségével?

A ChatGPT egy másik módja, amellyel a kisvállalkozásoknak segíthet, a szövegek, például esszék, cikkek, jelentések vagy könyvek vázlatainak elkészítése. A vázlatok segíthetnek a kisvállalkozásoknak gondolataik és ötleteik rendszerezésében, valamint szövegeik logikus és koherens felépítésében.

A vázlatok segíthetnek a kisvállalkozásoknak írásbeli projektjeik megtervezésében és kivitelezésében is, és biztosíthatják, hogy témájuk minden fontos szempontját és részletét lefedjék.

Felépíted a szöveget lépésről lépésre

Egyszerűen megkérheti a ChatGPT-t, hogy hozza létre egy szöveg vázlatát, megadhatod a forrászsöveget feltöltve a 3.5-ös verziónál, illetve vagy a szöveg URL-címét, vagy feltöltött file-t bemenetként a 4.0-nál. A gép ezután elemzi a szöveget, és létrehoz egy vázlatot, amely megmutatja a szöveg fő részeit, alfejezeteit és kulcspontjait. Sőt a hangulatát is képes leírni.

A vázlat részletességi szintjét és formátumát, például egyszerű, részletes, számozott vagy felsorolásos pontokat, szintén a felhasználó adhatja meg. A ChatGPT ezután elvégzi a szükséges módosításokat a vázlaton.

A vázlatból lehet a tartalmat megíratni vele.

A vázlatokat különböző célokra használhatják a kisvállalkozások, például: a saját szövegek, esszék, cikkek, jelentések vagy könyvek tervezése és megírása, valamint annak biztosítása, hogy azok világos és következetes érvelést, erős és meggyőző bizonyítékokat, valamint meggyőző és meggyőző következtetést tartalmazzanak.

Emellett a szövegek átnézése és szerkesztése is egyszerűbb, és annak ellenőrzése, hogy logikus és koherens szövegvezetés, gördülékeny és világos átmenet, valamint tömör és hatékony nyelvezet jellemzi-e azokat.

A kiértékelésük és javításuk, valamint a szövegek erősségeinek és gyengeségeinek, hiányosságainak és hibáinak azonosítása és kezelése is egyszerűsödik a visszajelzések és javaslatok alapján.

Tudni akarod a gyakorlatban is, hogyan teheted meg mindezt? Mit szólnál egy 4 órás workshophoz, élő mentorálással?

Hogyan használjuk a ChatGPT-t egy téma SEO kulcsszavainak generálására?

A ChatGPT a kisvállalkozóknak is segíthet azáltal, hogy SEO kulcsszavakat generál egy adott témához. A SEO kulcsszavak olyan szavak vagy kifejezések, amelyek relevánsak és népszerűek egy adott témában, és segíthetnek a vállalkozói weboldalnak vagy tartalomnak a keresőmotorokban, például a Google vagy a Bing keresőben előkelőbb helyen megjelenni.

A SEO kulcsszavak segítségével a kisvállalkozók növelhetik online láthatóságukat és forgalmukat, valamint több potenciális ügyfelet érhetnek el és szerezhetnek meg.

Így generálhatsz SEO kulcsszavakat a ChatGPT segítségével

A ChatGPT-vel történő SEO kulcsszavak generálásához egyszerűen kérd meg a ChatGPT-t, hogy generáljon kulcsszavakat egy témához, és adja meg a témát bemenetként. A ChatGPT ezután elemzi a témát, és létrehoz egy listát a témához kapcsolódó és népszerű kulcsszavakról.

A felhasználó megadhatja a kulcsszavak számát és típusát is, például rövid, hosszú vagy pontos egyezést. A ChatGPT ezután ennek megfelelően módosítja a listát.

kapcsolat marketing tanacsadas kep2

Hogyan használjunk SEO kulcsszavakat kisvállalkozások szövegeiben?

Ez nem pusztán mechanikus munka, hiszen a keresési szándéknak kell majd megfelelnünk. A seo tanácsadás során ennek különösen nagy szerepe van:

 • Weboldaluk vagy tartalmuk, például céloldalak, blogbejegyzések vagy termékleírások létrehozása és optimalizálása, valamint annak biztosítása, hogy azok releváns és vonzó címmel, leíró és informatív meta leírással, valamint gazdag és vonzó törzsszöveggel rendelkezzenek.
 • Kulcsszókutatásuk elvégzése és a célok elemzése, például a legjobb és legjövedelmezőbb kulcsszavak megtalálása a piaci résük, közönségük és a keresési szándék szempontjából.
 • Kulcsszóstratégia kidolgozása és végrehajtása, például kulcsszavak feltérképezése, csoportosítása vagy kulcsszócélzás, valamint a megfelelő kulcsszavak kiválasztása és használata a megfelelő oldalakhoz, a megfelelő tartalomhoz és a megfelelő közönséghez.

Hogyan tudok ötletelni a ChatGPT-vel?

A ChatGPT negyedik lehetősége a kisvállalkozások számára a brainstorming. Az ötletelés egy kreatív folyamat, amely magában foglalja egy problémára vagy egy célra vonatkozó sok különböző ötlet generálását és feltárását.

A brainstorming segíthet a kisvállalkozóknak abban, hogy új és innovatív megoldásokat, lehetőségeket vagy a működésük javításának módjait találják meg. A gép segít kilépni a sémák közül és teljesen új tippeket is hozhat. Ez például a célpiac megtalálásakor is bevált tipp!

Így szerezhetsz jó tippeket

A ChatGPT-vel történő ötleteléshez bemenetként meg kell adnod a problémát vagy a célt. A ChatGPT ezután számos megoldást generál és javasol a problémára vagy célra, valamint elmagyarázza az egyes megoldások indoklását és előnyeit.

Emellett megkérheted a ChatGPT-t, hogy dolgozza ki, értékelje vagy hasonlítsa össze az ötleteket, és további információkat és visszajelzéseket kaphatsz.

Hogyan használhatjuk az ötletelést kisvállalkozóként?

A kisvállalkozások számos célra használhatják az ötletbörzét, többek között:

 • Üzleti kihívások megoldása és leküzdése, például az eladások növelése, a költségek csökkentése vagy az ügyfél-elégedettség javítása, valamint a legjobb és leghatékonyabb megoldások megtalálása a vállalkozásuk számára.
 • Lehetőségeik felfedezése és megragadása, például új piacra való belépés, új termék bevezetése vagy új partnerség létrehozása, és a legígéretesebb és legjövedelmezőbb lehetőségek megtalálása vállalkozásuk számára.
 • Napi teljesítmény javítása és növelése, például a minőség, a hatékonyság vagy az innováció fokozása, valamint a legoptimálisabb és fenntarthatóbb fejlesztések megtalálása az üzleti tevékenységük számára.

Hogyan használjuk a ChatGPT-t ügyfélszolgálati e-mailek létrehozására?

A ChatGPT a kisvállalkozások hasznára válhat egy ötödik módon is: ügyfélszolgálati e-mailek generálásával. Az ügyfélszolgálati e-mailek olyan e-mailek, amelyeket az ügyfeleknek küldenek, illetve az ügyfelektől kapnak, és amelyek az ügyfél kérdéseivel, kéréseivel, visszajelzéseivel vagy panaszaival kapcsolatosak.

Az ügyfélszolgálati e-mailek segíthetnek a kisvállalkozásoknak az ügyfeleikkel való kommunikációban és interakcióban, valamint abban, hogy pozitív és kielégítő ügyfélélményt nyújtsanak számukra. Tudjuk, mennyire fárasztó, ha sok e-mailre kell válaszolni, de ezek mind segíthetnek az ügyfélhűség kiépítésében és fenntartásában.

A ChatGPT viszont akár a harmadára is csökkentheti az emailek megírásához szükséges idő mennyiségét. Akarod tudni, hogyan? A ChatGPT Alapozó Tanfolyamon négy óra alatt, élő mentorálással Te is megtanulhatod!

Mesterséges Intelligencia üzleti tanfolyamok

Használja ki az AI lehetőségeit! Jelentkezzen még ma az AI céges tanfolyamunkra, és alakítsa át a problémamegoldás és döntéshozatal megközelítését.

Részletek és árak
mesterséges intelligencia  tanfolyam

Ezeket a cikkeket olvasta már?

ChatGPT a magyar közoktatásban: egy budapesti általános iskola tanárai sajátították el az AI használatát

ChatGPT a magyar közoktatásban: egy budapesti általános iskola tanárai sajátították el az AI használatát

A ChatGPT kiváló eszköz lehet a magyar pedagógusok kezében a többi generatív mesterséges intelligencia szoftverrel egyetemben. A modern oktatás kihívásai és az új technológiák bevezetése gyakran párhuzamosan haladnak, és ez ...

Tovább olvasom

Az AI tényleg elveszi a munkánkat, vagy jöhet a 3 napos munkahét?

Az AI tényleg elveszi a munkánkat, vagy jöhet a 3 napos munkahét?

Éppen annyira veszi el a munkánkat az AI (Mesterséges Intelligencia, MI), mint amennyire a gőzgép, az autó, a számítógép vagy az automatizáció elvette. Igen, sok és sokféle munkahely szűnt meg, ...

Tovább olvasom

ipari beszerzések, beszállítói marketing támogatása

A beszállítói marketing és a fogyasztói marketing 9 különbsége

A beszállítói marketing és a fogyasztói marketing alapjai azonosak, de teljesen más mintákra építenek. Számos olyan különbséget találni közöttük, amelyeket muszáj figyelembe vennie a marketinges szakembereknek (vagy a marketingért felelős ...

Tovább olvasom