GPT boltot nyit még az idén a ChatGPT vállalata az OpenAI

Szerző:

Nun Monika

Még ebben a hónapban az OpenAI elindít egy GPT boltot, webshopot, ahol az emberek megoszthatják és eladhatják az egyedileg kiképzett, betanított GPT-ket bizonyos alkalmazásokhoz, például a Shopify bővítményeket, email marketing, vagy adatelemző eszközöket. Szinte bármit, amire igény van, vagy lesz.

Még ebben a hónapban az OpenAI elindít egy GPT boltot, webshopot, ahol az emberek megoszthatják és eladhatják az egyedileg kiképzett, betanított GPT-ket bizonyos alkalmazásokhoz, például a Shopify bővítményeket, email marketing, vagy adatelemző eszközöket. Szinte bármit, amire igény van, vagy lesz.

Vásárolnál promptot webshopban?

A mesterséges intelligencia használatától még ma is sokan tartanak: leginkább attól, hogy nem kapják meg azt a végeredményt, amire szükség van. Ez röviden azt fogja jelenteni, hogy ha nem tudsz, vagy nem akarsz promptokat írni, saját GPT-t betanítani, akkor szabályozott keretek között nemsokára ezt is meg lehet majd venni. 

Az OpenAI bemutatta a GPT-3.5-öt, amely lehetővé teszi bárki számára, hogy könnyedén, kódolási szaktudás nélkül, saját testreszabott GPT-t készítsen és szervezett platformon pénzt keressen vele. Erről saját blogjukban számoltak be. Használatához prémium (20 USD/hó) ChatGPT Plus előfizetésre van szükség.

GPT boltot nyit még az idén a ChatGPT vállalata az OpenAI
GPT boltot nyit még az idén a ChatGPT vállalata az OpenAI

A ChatGPT testreszabása új utakat teremt

A ChatGPT elindítása óta a felhasználók egyéni iránti igényeire reagálva az OpenAI júliusban bevezette az Egyéni Utasításokat.(Custom Instructions) Ez a fejlesztés racionalizálja a ChatGPT testreszabását az egyes felhasználási esetekhez, vagyis már nem kézzel kell beírni, megalkotni a parancsokat.

A prompt webshop tartalmát, a GPT-ket a közösség fogja elkészíteni 

Akár oktató, akár szakértő vagy valamibeni, ha szeretnél hasznos eszközöket létrehozni, a kódolási tudás nem előfeltétel. A GPT-k bárki számára lehetővé teszik, hogy a egyedi modellek építésével megosszák szakértelmüket és ezzel pénzt keressenek.

GPT bolt: az alkotások bemutatása és pénzzé tétele

A felhasználók már most is létrehozhatnak és nyilvánosan megoszthatnak GPT-ket. Ennek szűrhető, kereshető felülete lesz a GPT Store, amely még ebben a hónapban elindul. Ez a platform az ellenőrzött alkotók munkáit fogja bemutatni, kereshetővé téve a GPT-ket.

A felhasználók rangsorolják majd az alkotásokat

Ígéret szerint valós felhasználói visszajelzések alapján “minősített árut” találunk majd ott. Az alkotóknak lehetőségük lesz pénzt keresni a GPT-k használata alapján az együttműködésre épülő és jutalmazó környezetben.

Nem árulhat bárki bármit: adatvédelem és biztonság

Az OpenAI a ChatGPT-vel hangsúlyozza a felhasználók adatvédelemmel kapcsolatos ellenőrzését. A GPT-kkel való interakciókat nem osztják meg az építőkkel, és a felhasználók dönthetnek arról, hogy az adatokat elküldik-e harmadik fél API-jainak. 

Felhasználási irányelvek lépnek életbe

Az új felülvizsgálati rendszer bevezetése biztosítja a felhasználási irányelvek betartását, megakadályozva a káros, illegális tartalmú GPT-k terjesztését. A felhasználók a GPT oldalán keresztül jelenthetik az aggályokat.

Mi az a ChatGPT, pontosabban GPT4?

A GPT4, vagyis a Generative Pre-trained Transformer az OpenAI által kifejlesztett legkorszerűbb nyelvi modell. Mély tanulási technikákat használ természetes nyelvi szövegek, például cikkek, történetek vagy akár párbeszédek  generálására, amelyek nagyban hasonlítanak az ember által írt szövegre. Ez a funkció lehetővé teszi bárki számára, hogy a GPT-ket személyes használatra, belső vállalati alkalmazásokra vagy szélesebb körű nyilvános hozzáférésre szabhassa. 

Mi az a ChatGPT, pontosabban GPT4?
Mi az a ChatGPT, pontosabban GPT4?

Ebben az a nagy szám, hogy a GPT-4 mindent gyorsabban és hibátlanul végez. 

A GPT-3-ban a kimenetek fejlesztéséhez egyszerű promptokat kell megadni, de a GPT-4 képes megérteni az összetettebb promptokat és kérdéseket, és pontosabb eredményt ad. Kontextus szerint is képes a kérést értelmezni. Sőt az egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy képes szöveges és vizuális eredményt is generálni.

A GPT készítés a ChatGPT fizetős verziójában érhető el

Ha szeretnéd kipróbálni magad, akkor a chat.openai.com/create oldalon tudod megtenni. Egy saját GPT létrehozása olyan egyszerű, mint egy beszélgetésbe való bekapcsolódás, utasítások és további ismeretek megadása, valamint olyan funkciók kiválasztása, mint például webes keresés, képkészítés vagy adatelemzés.

A mesterséges intelligencia a mindennapi élet és munka részévé válik

Az OpenAI elképzelései szerint a GPT-k olyan eszközökké fejlődnek, amelyek képesek valós feladatok kezelésére. Ennek lesznek társadalmi hatásai, munkakörök, felhasználói szokások alakulnak át. Vagy ahogy épp látjuk, új szakmák, szakterületek jönnek létre. A vállalat azonban hangsúlyozza a fokozatos fejlődés szükségességét, kiemelve a műszaki és biztonsági megfontolásokat, valamint a társadalmi alkalmazkodás folyamatát.

Összefoglalva, a GPT-3.5 jelentős előrelépést jelent a testreszabható nyelvi modellek terén, lehetővé téve hogy a felhasználók saját igényeiknek megfelelően alakítsák a mesterséges intelligenciát. 

A GPT Store és a továbbfejlesztett adatvédelmi funkciók még inkább szükségessé teszik  a felelős és együttműködő AI ökoszisztéma kialakítását. Minden attól függ, hogy ki és mire fogja használni. 

Ezeket a cikkeket olvasta már?

Az AI tényleg elveszi a munkánkat, vagy jöhet a 3 napos munkahét?

Az AI tényleg elveszi a munkánkat, vagy jöhet a 3 napos munkahét?

Éppen annyira veszi el a munkánkat az AI (Mesterséges Intelligencia, MI), mint amennyire a gőzgép, az autó, a számítógép vagy az automatizáció elvette. Igen, sok és sokféle munkahely szűnt meg, ...

Tovább olvasom

ipari beszerzések, beszállítói marketing támogatása

A beszállítói marketing és a fogyasztói marketing 9 különbsége

A beszállítói marketing és a fogyasztói marketing alapjai azonosak, de teljesen más mintákra építenek. Számos olyan különbséget találni közöttük, amelyeket muszáj figyelembe vennie a marketinges szakembereknek (vagy a marketingért felelős ...

Tovább olvasom

Kép: Hogyan segíthet a ChatGPT a kisvállalkozásodnak?

Hogyan turbózhatod fel a vállalkozásodat a ChatGPT-vel akár tízszeres hatékonyságra?

A mesterséges intelligencia (MI) rohamos fejlődése lenyűgöző lehetőségeket tár fel a kisvállalkozások számára, és a ChatGPT, a mesterséges intelligencia által vezérelt szövegalkotó eszköz kiemelkedő szerepet játszik ebben a forradalomban. Hogyan ...

Tovább olvasom